چرا لواشک خانگی کپک میزند + فوت و فن
طرز تهیه یه لواشک نرم خوشمزه و یکدست که کپک نزنه و تلخ نشه فوت و فن و نکات طلایی داره که بهتون در این پست اموزش میدیم.
لواشک یه جور تنقلات ما ایرانی هاست که اتفاقا برعکس سایر خوردنی ها مثل پفیلا یا پفک و چیپس ، خیلی مقوی و با انرژی سالم هستش.
طرز تهیه لواشک نرم
میوه های مورد نظرتون رو بشورید. اگه سیب بود هسته هاشو جدا کنید و بقیه میوه ها با هسته موردی نداره که پخته بشن.
بعد توی قابلمه مورد نظرتون بریزید و تا نصفش آب بریزید و با شعله زیاد صبوری کنید تا جوش بیاد.
وقتی جوش اومد شعله رو کم کنید و یکساعت صبر کنید تا میوه ها به خوبی پخته بشن.
سپس بوسیله یه آبکش که زیرش یه ظرف مناسب قرار دادین ناخالصی میوه رو بگیرید و دوباره عصاره میوه رو بذارین توی قابلمه و بانمک و کمی آبلیمو اجازه بدین آب اضافیش تبخیر بشه و یه مایع غلیظ بدست بیاد.
بعد اجازه بدید سرد بشه و توی یه سینی مناسب پلاستیک پهن کنید و مواد رو توی سینی بریزید و بذارید تا خشک بشه.
فوت و فن و نکات مهم
از هر میوه ای و حتی از مخلوط میوهها میشه استفاده کرد و اگر شیرینی لواشک رو به جای شکر، از میوه های شیرین مثل هلوی رسیده تامین کنیم خیلی خوشمزه تر خواهد بود.
اگر دوست دارید نرم تر و به قولی خیس باشه ، ضخیم پهن کنید و قبل از اینکه کاملا خشک بشه جمعش کنید و این مدل رو حتما در یخچال نگهداری کنید.
دقت کنید که اگر لواشک تون بیش از حد کُلفت یا ضخیم باشه و منظم و یکدست نباشه امکان کپک زدنش خیلی بیشتره.!
بعد از خشک شدن لواشکا، بذاریدش توی پلاستیک که بیشتر خشک نشه و با پلاستیک بذارید توی یخچال ، چون بیرون از یخچال گرمه ممکنه کپک بزنه.
خوب جوش دادن و نمک به اندازه در کپک نزدن تاثیر داره و حتما روز اول توی آفتاب بذارید که سریع آبهای اضافیش تبخیر بشه و تا زمانی که کامل خشک نشده اصلا روش رو نپوشونید.
اگر میخواید ترش تر بشه میتونید پودر لیمو عمانی یا جوهرلیمو بهش اضافه کنید.
واسه ماهایی که تو شمال کشور زندگی میکنیم و هوا همیشه مرطوبه (به جز روزهای آفتابی تابستان) راه حل اینه که جلوی باد کولر یا داخل یخچال بزاریم اماده بشه اما خب زمان بیشتری میبره!
اگر میخواید لواشک های آماده شده رو در کوتاه مدت مصرف کنید تو یه ظرف دربسته بریزید و تو یخچال نگه داری کنید؛ ولی اگه میخواید بلندمدت نگه دارید تو زیپکیپ بزارید و تو فریزر نگهداری کنید.
طرز تهیه لواشک در فر
فر رو روی صد درجه سانتیگراد تنظیم کنید و یا کمتر. هر چی کمتر باشه بهتره.
در حدی باید حرارت کم باشه که شما قادر باشید به راحتی سینی رو بدون دستگیره تو دست بگیرید و جابجا کنید و یا از فر خارج کنید.
اگر بعد از ده دقیقه در فر رو باز کردید و به سینی دست زدید و گرماش براتون قابل تحمل نبود با یه چنگال یا قاشق چوبی در فر رو نیمه باز نگه دارید و بعد از ده دقیقه باز چک کنید ببینید آیا دمای سینی قابل تحمله یا نه!
پس دقت داشته باشید راه خشک کردن میوه ها و سبزیجات در فر به همین صورته که بالاتر نوشتیم. دما باید تا این حد کم باشه!
هر از گاهی روی لواشک دست بزنید ببینید خشک شده یا نه.
معمولا سه ساعت طول میکشه تا با این شرایط لواشک خشک بشه. البته هر چقدر ضخامت بیشتر باشه مدت زمان خشک شدن هم بیشتره.